Drimble

Informatie op Drimble

Veel bomen, maar het bos kwijt? Op deze pagina leggen we uit wat er allemaal op Drimble staat en op welke 'lagen' deze informatie beschikbaar is.

Wat staat er op Drimble?

Er staat zoveel informatie op Drimble dat het voor de hand ligt dat het je het overzicht soms een beetje kwijt raakt. Daarom volgt hieronder een korte uitleg hoe Drimble werkt en welke informatie op Drimble staat.

Opbouw Drimble

De site maakt een onderscheid tussen de volgende lagen:

  1. Postcode6PP, dus 1234 AB
  2. BuurtOp basis van CBS-gegevens
  3. WijkOp basis van CBS-gegevens
  4. PlaatsEnkel wanneer de plaats ook een eigen 4P-postcode heeft
  5. Gemeente
  6. RegioEigen indeling
  7. Provincie
  8. Nationaal

Als er informatie beschikbaar is op een bepaalde laag, dan zullen we deze informatie ook op dat niveau proberen te ontsluiten. Sommge informatie werken we elke minuut bij, andere informatie wordt eens per dag bijgewerkt.

Het doel voor ons om de relevante informatie op een zo gebruiksvriendelijke wijze te tonen. Het menu aan de bovenkant van de pagina bevat de belangrijkste informatie-categorieën. Wanneer hier op geklikt wordt kom je uit op de nationale overzichtspagina in deze categorie. Vanuit daar kun je ook verder navigeren tot lokaal niveau. Op de meeste lokale pagina's staat echter ook nog een lokaal menu. Via dit menu kun je de andere informatie op deze laag benaderen.

Een heel eenvoudige andere manier om direct te gaan waar je wilt zijn is via de zoekbalk linksboven. Vanuit hier kun je eenvoudig naar een bepaalde postcode, buurt, plaats, gemeente, regio of provincie gaan. Vervolgens kun je via het lokale menu de type informatiebron benaderen.

Welke informatie is beschikbaar per laag?

Bron12345678
112-meldingen             
112-nieuws          
Agenda          
Bedrijven                
Bestemmings­plannen        
Cultuur          
Faillissementen                
Faillissements­nieuws          
Familieberichten          
Foto's              
Huizen te koop      
Inbraken            
Monumenten                
Nieuws          
Tweedehands              
Tweets    
Vacatures                
Video's    
Vergunningen (*)                
Weerbericht    

*) Vergunningen zijn enkel op postcode, buurt-, wijk- of plaatsniveau beschikbaar indien de betreffende gemeente een plaatsindicatie heeft gegeven richting het Open Data-project