Privacy Nieuws Privacy Nieuws

Het laatste nieuws over privacy... en vrijheid.

 Bronnen: Café WeltschmerzDe Nieuwe ZuilGeenStijlHP De TijdInvesticoJaltaJoop.nlNRC | LevenNRC | OpinieNU | NUchecktOpinieZRavage WebzineReporters OnlineSargassoSCEPTRSyp WyniaThe FireThe Hague Centre for Strategic StudiesThe Post OnlineTrouw | OpinieVanceVeren Of LoodVolkskrant OpinieVolkskrant | De GidsVrij LinksVrij NederlandWelingelichte Kringen360 MagBernie MagBrainwashBriefje van JanDagelijkse StandaardDe Linker WangdeFusie

12 juni 2021

19:35
Privacy Nieuws
Een leverancier van Volkswagen Amerika heeft de persoonsgegevens van 3,3 miljoen Audi-rijders gelekt. Dat blijkt uit datalekmeldingen...
☆ Privacy Nieuws
16:35
Privacy Nieuws
De Amerikaanse autoriteiten hebben een grote marktplaats voor illegaal verkregen inloggegevens offline gehaald. Criminelen...
☆ Privacy Nieuws
16:35
Privacy Nieuws
Minister De Jonge stuurt de Eerste Kamer en Tweede wijziging van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 in verband met de inzet...
☆ Privacy Nieuws

11 juni 2021

12:35
Privacy Nieuws
Googles nieuwe trackingmethode FLoC kent in zijn huidige vorm te veel problemen waardoor het een privacyrisico voor gebruikers...
☆ Privacy Nieuws

10 juni 2021

21:35
Privacy Nieuws
Hackers hebben naar eigen zeggen 780GB aan data bij uitgever Electronic Arts buitgemaakt, waaronder de broncode van FIFA...
☆ Privacy Nieuws
21:35
Privacy Nieuws
Amazon hangt een boete van 425 miljoen dollar, omgerekend 349 miljoen euro, boven het hoofd wegens schending van gegevensbescherming,...
☆ Privacy Nieuws
08:35
Privacy Nieuws
Zo´n 1250 Nederlanders zijn slachtoffer geworden van de datadiefstal bij de GGD die eerder dit jaar werd ontdekt, zo blijkt...
☆ Privacy Nieuws
08:35
Privacy Nieuws
De Europese Commissie (EC) heeft een nieuw modelcontract goedgekeurd dat bedrijven kunnen gebruiken voor de doorgifte van persoonsgegevens...
☆ Privacy Nieuws
08:35
Privacy Nieuws
Onderzoekers hebben een onbeveiligde database ontdekt die miljoenen door malware gestolen wachtwoorden, cookies, afbeeldingen...
☆ Privacy Nieuws
08:35
Privacy Nieuws
De Europese Commissie wil optreden tegen de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit. De GBA zou niet voldoen aan de eis in de AVG die stelt...
☆ Privacy Nieuws

9 juni 2021

11:35
Privacy Nieuws
Het is niet uit te sluiten dat de overheid nog altijd op onrechtmatige of oneigenlijke manier gebruikmaakt van persoonsgegevens...
☆ Privacy Nieuws
11:35
Privacy Nieuws
In 2020 bracht de bestrijding van het coronavirus veel privacyvraagstukken met zich mee. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP)...
☆ Privacy Nieuws
11:35
Privacy Nieuws
Vraag; Ik wil als security officer biometrie inzetten en heb daarvoor een oplossing die met templates en hashes werkt, zodat...
☆ Privacy Nieuws

8 juni 2021

11:35
Privacy Nieuws
Bij ernstige delicten is het straks mogelijk om verdachten nog voor veroordeling DNA af te laten staan, blijkt donderdag...
☆ Privacy Nieuws
11:35
Privacy Nieuws
De verwerking van persoonsgegevens door Google voor Workspace is niet rechtmatig omdat scholen en universiteiten geen zicht...
☆ Privacy Nieuws
11:35
Privacy Nieuws
Een nieuwe functie die door Apple is ontworpen om het surfgedrag van een gebruiker af te schermen voor internetproviders...
☆ Privacy Nieuws

7 juni 2021

18:35
Privacy Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een bedrijf een boete van € 15.000,- opgelegd, omdat het in een verzuimsysteem...
☆ Privacy Nieuws
18:35
Privacy Nieuws
Werkgevers die hun personeel een bonus geven wanneer ze zich laten vaccineren en dit vervolgens registreren overtreden de AVG,...
☆ Privacy Nieuws

5 juni 2021

18:35
Privacy Nieuws
Het Europees Consumenten Centrum (ECC) en de Fraudehelpdesk zijn een nieuwe campagne gestart waarin ze vakantiegangers onder...
☆ Privacy Nieuws

4 juni 2021

14:35
Privacy Nieuws
Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Den Haag en Rotterdam delen sinds deze week kennis en vaardigheden op het gebied van data...
☆ Privacy Nieuws
► Meer berichten van Privacy Nieuws tref je aan op hun website: http://www.privacynieuws.nl/component/content/?view%3Dfeatured