Drimble

Privacy nieuws

Hieronder staat een lijst met nieuwsberichten van verscheidende media over Privacy. Hiernaast kun je deelnemen aan een forum/prikbord over Privacy.

21 november 2017

16:02
Verkeerskunde
De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel ANPR aangenomen. Hierdoor mag de politie kentekengegevens vastleggen en bewaren. Privacywaakhond...
14:03
De Politie
In een onderzoek naar de aanranding van een jonge vrouw in juni van dit jaar in Zwolle heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat... Ook op:
13:51
Tweakers | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft geconcludeerd dat de verwerking van persoonsgegevens over ras, gezondheid en dna door een assessmentbureau...
13:43
PW GIDS Online
Wie vanaf 25 mei 2018 niet voldoet aan de Europese privacywetgeving, riskeert hoge boetes. Waar moet HR zich op voorbereiden?...
12:31
Channelweb Nieuws
In 2017 hebben Nederlandse organisaties werk gemaakt van privacybescherming ten aanzien van de aankomende Algemene Verordening Gegevensbescherming...
11:43
PW GIDS Online
Assessments zijn niets nieuws. Assessments op basis van DNA zijn dat wel. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft assessmentbureau BrainCompass...
11:40
Facility Vakwereld
Sennheiser is een samenwerking aangegaan met de Kudelski Group, digitale beveiliging, voor de ontwikkeling van een Bluetooth headset...
11:26
ChannelConnect
FileFacets, een specialist op het vlak van naleving van privacy en bedrijfsanalyse, heeft Nuvias benoemd als exclusieve distributeur...
11:24
Salarisnet
Iedere organisatie verwerkt wel persoonsgegevens. Privacywetgeving richt zich op het verwerken van deze gegevens. De nieuwe Europese...
11:13
Telegraaf | Digitaal
Het kabinet is genomineerd voor een Big Brother Award, de prijs van organisatie Bits of Freedom voor de grootste privacyschender van Nederland....
10:37
Kamerstukken
21 501-33 Raad voor Vervoer, Telecommunicatie en Energie Nr. 673 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter...
10:32
Security.NL
Het assessmentbureau BrainCompass dat onder andere dna van deelnemers verzamelt overtreedt de privacywetgeving, zo laat de...
10:13
Ondernemend Friesland
Nederland is nu nog steeds een buitenbeentje qua huwelijksvermogensrecht. Als je trouwt ben je hier automatisch in algehele gemeenschap...
09:28
Leeuwarder Courant | Leeuwarden
LEEUWARDEN Een symposium over de nieuwe wet rond persoonsgegevens in hogeschool Stenden in Leeuwarden heeft maandag zo´n 100 belangstellenden...
09:08
Banken.nl
Het team dat bij ING verantwoordelijk is voor ontwikkelingen van blockchain oplossingen kondigt een doorbraak aan op het gebied van privacy....
08:46
GGZ Nieuws
21 November 2017 - GGZ Nederland is genomineerd voor de ´Big Brother Award´, voor de grootste privacy schender van het jaar, samen...
08:34
Iusmentis
Een Duits bedrijf heeft een boete gekregen omdat haar IT-manager ook de rol van functionaris gegevensbescherming oftewel privacy officer...
08:17
Consultancy
Aangezien de risico´s op cybercrime toenemen en de boetes van toezichthouders voor het niet naleven van privacyrichtlijnen volgend...
08:07
iBestuur | Extern
GGZ Nederland, het kabinet en Sybrand Buma zijn de kanshebbers voor de Big Brother Award, de grootste privacyschender van het jaar....