Drimble

Optocht door de rederijkerskamer Den Aeckerboom uit Vlaardingen (derde deel), 1607, De intrede van Vlaerdingen...

Oude foto of video van een werk van Rijksmuseum uit de collectie van Rijksmuseum over Vlaardingen (1607).

informatie alleen over vlaardingen

Foto over Vlaardingen

Optocht door de rederijkerskamer Den Aeckerboom uit Vlaardingen (derde deel), 1607, De intrede van Vlaerdingen verthoont

Bron: Rijksmuseum

Haarlem, Vlaardingen

Optocht door de rederijkerskamer Den Aeckerboom uit Vlaardingen, op het rederijkersfeest van 22 oktober 1607 te Haarlem. Derde deel: allegorische figuren die de Zeven Werken van Barmhartigheid verbeelden gevolgd door een jongen met een aankondigingsbord. Gebruikt als illustratie in: Const-thoonende ivweel, by de loflijcke stadt Haerlem, ten versoecke van Trou moet blijcken, in't licht gebracht. : Waer inne duydelick verclaert ende verthoont wordt alles wat den mensche mach wecken om den armen te troosten, ende zijnen naesten by te staen. : In twaelf spelen van sinne ... in redenrijck naar de volgende voorgegevene caerte van 't speel-korenken, Zacharias Heyns, Zwolle 1607. Los fragment, bedoeld om samen met de andere delen tot een fries gemonteerd te worden.

Andere items met dezelfde titel (totaal 5):

Navigeer verder:

Plaatsen in deze gemeente Vlaardingen
Terug naarCultuur gemeente VlaardingenCultuur regio Rijnmond WestCultuur provincie Zuid-HollandCultuur Nederland

    Disclamer: De informatie op deze pagina wordt geleverd door het open data project van Europeana. Europeana is ontstaan in 2005, met de bedoeling een virtuele Europese bibliotheek te creëren om Europa's cultureel en wetenschappelijk erfgoed voor iedereen toegankelijk te maken. Door middel van slimme zoekopdrachten probeert Drimble relevante informatie hieruit te halen. We kunnen echter niet garanderen dat alle informatie ook daadwerkelijk betrekking heeft op de plaats, gemeente of regio. Daarvoor is de data in sommige gevallen helaas nog ontoereikend.

      Gemeenten in de regio Rijnmond West:

      Regio's in de provincie Zuid-Holland: