Drimble

Zeemeermin van Edam, 1403, Afbeelding van de Meermin, (Groenne Wijf), in de Purmer-meer Gevangen A.o 1403,...

Oude foto of video van een werk van Rijksmuseum uit de collectie van Rijksmuseum over Purmer

informatie alleen over purmer

Foto over Purmer

Zeemeermin van Edam, 1403, Afbeelding van de Meermin, (Groenne Wijf), in de Purmer-meer Gevangen A.o 1403, na de Schildery Daar van Hangende, in het Prinsenhof tot Edam

Bron: Rijksmuseum

Bourgondische tijd in Nederland, Edam, Purmer

De zeemeermin of Groene Wijf van Edam, 1403. Staande naakte vrouw met lang haar en spinrokken in de hand. Op de achtergrond wordt de vrouw uit het water gevist. Volgens FM illustratie voor: A. Vosmaer, Verhandelingen / uitgegeeven door de Hollandsche Maatschappye der Weetenschappen te Haarlem, dl. XXIIID (1786), Pl. L.. Naar een schilderij in het Prinsenhof te Edam.

Navigeer verder:

Plaatsen in deze gemeente Purmer Purmerend
Terug naarCultuur gemeente WaterlandCultuur regio WaterlandCultuur provincie Noord-HollandCultuur Nederland

    Disclamer: De informatie op deze pagina wordt geleverd door het open data project van Europeana. Europeana is ontstaan in 2005, met de bedoeling een virtuele Europese bibliotheek te creëren om Europa's cultureel en wetenschappelijk erfgoed voor iedereen toegankelijk te maken. Door middel van slimme zoekopdrachten probeert Drimble relevante informatie hieruit te halen. We kunnen echter niet garanderen dat alle informatie ook daadwerkelijk betrekking heeft op de plaats, gemeente of regio. Daarvoor is de data in sommige gevallen helaas nog ontoereikend.

      Gemeenten in de regio Waterland:

      Regio's in de provincie Noord-Holland: