Drimble

Kampement van de Pruisen te Barneveld, 1787, No. 2. Camp te Barneveld, den 15 Sept. 1787 (Barneveld)

Oude foto of video van een werk van Rijksmuseum uit de collectie van Rijksmuseum over Barneveld

informatie alleen over barneveld

Foto over Barneveld

Kampement van de Pruisen te Barneveld, 1787, No. 2. Camp te Barneveld, den 15 Sept. 1787

Bron: Rijksmuseum

Pruisische inval in de Republiek, Barneveld

Kaart met de ligging van het kampement van de Pruisische troepen bij Barneveld op 15 september 1787. Onderdeel van een groep van veertien genummerde kaartjes van de kampementen van de Pruisische troepen tijdens de interventie in de Nederlanden in september 1787. Gebruikt als illustratie in: Theodor Philipp von Pfau. Geschiedenis van den veldtogt der Pruissen, in Holland, in MDCCLXXXVII. Amsterdam: Willem Holtrop, 1792. Met illustraties gekopieerd naar de platen in de oorspronkelijke Duitse uitgave van 1790.

Navigeer verder:

Plaatsen in deze gemeente Achterveld (GL) Barneveld De Glind Garderen Kootwijk Kootwijkerbroek Stroe Terschuur Voorthuizen Zwartebroek
Terug naarCultuur gemeente BarneveldCultuur regio De ValleiCultuur provincie GelderlandCultuur Nederland

    Disclamer: De informatie op deze pagina wordt geleverd door het open data project van Europeana. Europeana is ontstaan in 2005, met de bedoeling een virtuele Europese bibliotheek te creëren om Europa's cultureel en wetenschappelijk erfgoed voor iedereen toegankelijk te maken. Door middel van slimme zoekopdrachten probeert Drimble relevante informatie hieruit te halen. We kunnen echter niet garanderen dat alle informatie ook daadwerkelijk betrekking heeft op de plaats, gemeente of regio. Daarvoor is de data in sommige gevallen helaas nog ontoereikend.

      Gemeenten in de regio De Vallei:

      Regio's in de provincie Gelderland: