Drimble

Gebeurtenissen in en rond het jaar 1492, Vaderlandsche Historieplaten voor School en Huis (Barneveld)

Oude foto of video van een werk van Rijksmuseum uit de collectie van Rijksmuseum over Barneveld

informatie alleen over barneveld

Foto over Barneveld

Gebeurtenissen in en rond het jaar 1492, Vaderlandsche Historieplaten voor School en Huis

Bron: Rijksmuseum

Hoekse en Kabeljauwse twisten, Jan van Schaffelaar springt van de toren te Barneveld, Opstand van het Kaas- en Broodvolk, Barneveld, Kasteel Duurstede (Wijk bij Duurstede)

Gebeurtenissen in en rond het jaar 1492. In het midden overnachten troepen in het open veld (deze scène aangeduid als: "Een laatste Nacht", wellicht van het Kaas- en Broodvolk). Hieromheen vier kleinere scènes van contemporaine gebeurtenissen: een orgel uit de 15e eeuw, Jan van Schaffelaar, Kasteel Duurstede en Jonker Frans van Brederode (van de Jonker Fransen oorlog) wordt gewond van het slagveld gedragen.

Navigeer verder:

Plaatsen in deze gemeente Achterveld (GL) Barneveld De Glind Garderen Kootwijk Kootwijkerbroek Stroe Terschuur Voorthuizen Zwartebroek
Terug naarCultuur gemeente BarneveldCultuur regio De ValleiCultuur provincie GelderlandCultuur Nederland

    Disclamer: De informatie op deze pagina wordt geleverd door het open data project van Europeana. Europeana is ontstaan in 2005, met de bedoeling een virtuele Europese bibliotheek te creëren om Europa's cultureel en wetenschappelijk erfgoed voor iedereen toegankelijk te maken. Door middel van slimme zoekopdrachten probeert Drimble relevante informatie hieruit te halen. We kunnen echter niet garanderen dat alle informatie ook daadwerkelijk betrekking heeft op de plaats, gemeente of regio. Daarvoor is de data in sommige gevallen helaas nog ontoereikend.

      Gemeenten in de regio De Vallei:

      Regio's in de provincie Gelderland: