Drimble

Faqt Faqt

Weten Begrijpen Verbazen

 Bronnen: 3D PrintmagazineAD | WetenschapElsevier | KennisEngineers OnlineEos WetenschapFaqtGeeklyHLN | WetenschapKijkKNMIKnow HowMotherboard | ViceNemo KennislinkNew ScientistNOS | TechNPO WetenschapNRC | Wetenschapnu.nl | WetenschapScienceGuideSciencepaloozaScientiasSyncTips en WeetjesVolkskrant | WetenschapWantWetenschap 24YouTechAstroblogsInfoNu | WetenschapKloptdatwel?Skepsis BlogC2W: NieuwsNWO

28 april 2017

09:09
Faqt
Een bewerkt stuk bot uit San Diego zet de Amerikaanse geschiedenis op zijn kop. Waren de eerste bewoners van het continent Neanderthalers?...
Faqt
08:09
Faqt
Nu de Cassini-Huygens sonde bijna aan het einde van zijn leven is, maakt Nasa er nog een paar spectaculaire duikvluchten meer.
Faqt

26 april 2017

18:08
Faqt
Vooruitkomen op je werk. Dan ontkom je niet aan kantoorpolitiek. Flink lachen, soms ´ja maar´ zeggen en vooral links zitten.
Faqt
09:09
Faqt
Tijdens een wandeling in Florida kun je zomaar ineens op een giftige slang gaan staan. Het exemplaar op de foto is een meester in camouflage.
Faqt
08:09
Faqt
Nu lammetjes, over drie jaar mensen? Amerikaanse wetenschappers hebben een kunstmatige baarmoeder uitgevonden voor schapen.
Faqt

25 april 2017

19:09
Faqt
Er is een oplossing voor de almaar groeiende berg plastic in de wereld. De larve van een mot vindt het gelukkig een zalig maaltje.
Faqt
12:09
Faqt
Nieuwe foto nodig voor je sociale media? Kies vooral niet zelf, maar laat het klus bij voorkeur over aan een totale vreemdeling.
Faqt
09:09
Faqt
Uitgeverij Springer heeft 107 hoofdzakelijk Chinese onderzoeken naar kanker teruggetrokken omdat er twijfel is of er geen fraude is gepleegd.
Faqt

24 april 2017

15:09
Faqt
Je vindt een nieuw, mysterieus en best eng fenomeen in de lucht. Het bestaat uit gloeiend gas. Hoe noem je zoiets? Gewoon Steve natuurlijk.
Faqt
11:09
Faqt
Laat dat dure glazen beeldje van je moeder maar vallen, het is niet erg. Binnenkort print je het gewoon nog een keer.
Faqt
09:09
Faqt
Pas op met light frisdranken. Een nieuwe studie toont aan dat er een link is tussen zoetstof en herseninfarcten die dementie veroorzaken.
Faqt

21 april 2017

14:08
Faqt
Zou het niet geweldig zijn als de batterij van je telefoon eens echt langer zou meegaan? Recycled glas is mogelijk de oplossing.
Faqt
14:08
Faqt
Van mobiel bellen krijg je geen kanker, wat een rechter ook zegt. Het aantal hersentumoren is in het mobiele tijdperk niet toegenomen.
Faqt
11:08
Faqt
Een zoektocht van twaalf jaar naar een teken van leven in het universum is voorbij. Het resultaat? Er is geen enkele aanwijzing dat het bestaat.
Faqt
11:08
Faqt
Tot ze veertien jaar zijn, hebben kinderen grote moeite om verkeer in te schatten, zeggen wetenschappers. Help ze met oversteken.
Faqt
Rode PijlMeer berichten van Faqt tref je aan op hun homepage http://www.faqt.nl