Drimble

Faqt Faqt

Weten Begrijpen Verbazen

 Bronnen: 3D PrintmagazineAD | WetenschapElsevier | KennisEngineers OnlineEos WetenschapFaqtGeeklyHLN | WetenschapKijkKNMIKnow HowMotherboard | ViceNemo KennislinkNew ScientistNOS | TechNPO WetenschapNRC | Wetenschapnu.nl | WetenschapScienceGuideSciencepaloozaScientiasSyncVolkskrant | WetenschapWantWetenschap 24YouTechAstroblogsInfoNu | WetenschapKloptdatwel?Skepsis BlogC2W: NieuwsNWO

5 december 2016

15:09
Faqt
De Brit Mo Abad wil niet meer dat vrouwen hem bellen. Hij is na zijn werk te moe om uren te vrijen. Ondanks zijn kunstpenis.
Faqt
14:09
Faqt
Wie vloog als eerste vliegtuig? Twee Amerikaanse broers of een Duitse uitvinder? Nieuw onderzoek geeft antwoord.
Faqt
09:09
Faqt
Welke woorden schrijvers in boeken gebruiken, is geen toeval. In golven van 14 jaar zijn bepaalde woorden ineens populair.
Faqt

2 december 2016

11:07
Faqt
´We hebben kruishoogte bereikt, het cabinepersoneel zal zo de digitale pillen uitdelen.´ Wordt dat de aankondiging van de captain?...
Faqt
10:07
Faqt
Vrouwen die moeite hebben met het onthouden van gezichten en woorden zouden eens wat vaker seks moeten hebben.
Faqt
09:07
Faqt
Een middel tegen malaria blijkt ook zeer goed te werken tegen diabetes. Maar of het ook zo gebruikt kan worden is de vraag.
Faqt

1 december 2016

11:11
Faqt
Het is de kaart waar alle liefhebbers van geografie al jaren met smacht op wachten: de wereld van plaatsnamen met een haakje.
Faqt
10:11
Faqt
De mensheid heeft een hoop spullen. Dertig miljard ton om precies te zijn, dat is het gewicht van alles dat we hebben gemaakt.
Faqt
09:11
Faqt
Het is in de Verenigde Staten zo´n beetje de heilige graal van de archeologie: waar hebben de Pilgrim Fathers hun eerste nederzetting...
Faqt

30 november 2016

11:11
Faqt
Vegetariërs en hindoes krijgen het moeilijk als ze in Engeland willen betalen. Een nieuw bankbiljet bevat namelijk rundervet.
Faqt
10:11
Faqt
In tegenstelling tot wat altijd werd gedacht, kunnen mensen met een psychopathische karakter wel degelijk spijt voelen.
Faqt
09:11
Faqt
In Zuid Afrika hebben wetenschappers fossielen van zeer oude bacteriën gevonden. Die leefden op aarde voor onze atmosfeer zuurstof...
Faqt

29 november 2016

11:11
Faqt
Singapore, Hong Kong, Korea, Taiwan en Japan, als het om wiskunde en exacte vakken gaat, wonen de kampioenen in het oosten.
Faqt
10:11
Faqt
Wie denkt dat er niets meer te ontdekken valt op deze wereld, moet naar China. Daar zitten 49 diepe gaten in de grond.
Faqt
10:11
Faqt
Er is iets grondig mis met je gebouw als vanuit de ruimte zichtbaar is dat het verzakt. In San Francisco is dat het geval.
Faqt
Rode PijlMeer berichten van Faqt tref je aan op hun homepage http://www.faqt.nl