Drimble

Onno Kleyn Onno Kleyn

Culinair journalist Onno Kleyn en zijn lekkerste recepten en wijnadviezen

 Bronnen: 24 KitchenBeaufoodBeginspirationBodieBoostCulinairCulyDelicious MagazineEet het beterEetnieuwsElle EtenFood InspirationFoodies MagazineFoodnessGood Food LoveIm a FoodieIts a food lifeJamie Magazine BlogKokenKoken BlogKoken met KarinLekkerLekker en SimpelMind Your FeedMunchies | ViceNieuws voor dietistenOkokorecepten.nl dagreceptenPuur SuzanneSimones KitchenSquatcillaVoeding NuVoedingscentrumWijn Blog NotitiesWijnbloggers.nlWijs met Eten

27 april 2017

11:11
Onno Kleyn
Het gist in culiland, het ziedt, het borrelt. Koks fermenteren alles wat vast en vloeibaar is, maar kookamateurs ook. Desem voor het brood,...
Onno Kleyn

20 april 2017

16:10
Onno Kleyn
Nu moet ik even behoedzaam manoeuvreren. Er is een boek heruitgegeven waarin ik ooit, in 2005, een voorwoord schreef. En waarvan de vertaalster...
Onno Kleyn

13 april 2017

10:09
Onno Kleyn
En toen was het lente. Een hele beste. Ik was toevallig in Lyon toen het begon, drie weken geleden, met zon en nog meer zon en vreemd...
Onno Kleyn

6 april 2017

10:00
Onno Kleyn
Olijfolie is ingeburgerd, zoveel kunnen we toch wel stellen, zo langzamerhand. Misschien dat er diep in de binnenlanden en achterwijken...
Onno Kleyn

30 maart 2017

15:11
Onno Kleyn
Toetjes, voor heel veel mensen zijn ze het hoogtepunt van de dag, het houvast in gestreste tijden, het licht aan het eind van de culinaire...
Onno Kleyn

23 maart 2017

11:08
Onno Kleyn
Nasi goreng, daar kon mijn vader me vroeger heel blij mee maken. Hij kookte, en wel alle dagen. Dat hij zelfstandig was en aan huis...
Onno Kleyn

16 maart 2017

14:11
Onno Kleyn
Ik zit in een loffase. Lekker, denk ik telkens, witlof! Knisperend rauw of smeltend gaar, altijd met die liedjeszingende, haargroeibevorderende,...
Onno Kleyn

9 maart 2017

13:00
Onno Kleyn
Tonnerre is een prachtig stadje. Een prachtig maar oud, kruimelend, steeds treuriger wordend stadje. De snelweg naar Parijs is net te ver weg en ooit,
Onno Kleyn

2 maart 2017

17:10
Onno Kleyn
Van een sherryproeverij voor het Volkskrant Magazine van aanstaande zaterdag had ik enkele flessen overgehouden. Het blijft toch mal spul,...
Onno Kleyn

27 februari 2017

16:01
Onno Kleyn
Wie gaat er mee? We gaan smullend nazomeren in de Provence, aan de zuidkant van de Luberon om precies te zijn, van 10-16 september....
Onno Kleyn

24 februari 2017

11:07
Onno Kleyn
En weer waag ik me als culinair schrijver op het muzikale pad. Met medewerking van niemand minder dan Franz Schubert. Een half jaartje...
Onno Kleyn

23 februari 2017

11:10
Onno Kleyn
Aangeschoten voor de camera staan en toch de nieuwe standaard zetten voor culinaire televisie, dat deed Keith Floyd (1943-2009). In 1988...
Onno Kleyn

16 februari 2017

16:07
Onno Kleyn
Wat is het jammer dat we het eten van vis aangepraat moeten krijgen met dreigementen. Nou ja, dreigementen verpakt als gezonde aanbevelingen,...
Onno Kleyn

10 februari 2017

09:07
Onno Kleyn
Bij truffels denken veel lekkerbekken aan Frankrijk, maar in de Italiaanse Apennijnen worden er veel meer gevonden. Dat mag je zelf...
Onno Kleyn

9 februari 2017

11:07
Onno Kleyn
Moeilijk vind ik het. Zo bij de koffie, en de rest van de dag, en soms als ik in mijn bedje lig te draaien. Suiker, bedoel ik. Het spul...
Onno Kleyn
Rode PijlMeer berichten van Onno Kleyn tref je aan op hun homepage http://www.onnokleyn.nl/