Drimble

Onno Kleyn Onno Kleyn

Culinair journalist Onno Kleyn en zijn lekkerste recepten en wijnadviezen

 Bronnen: 24 KitchenBeaufoodBeginspirationBodieBoostCulinairCulyDelicious MagazineEet het beterEetnieuwsElle EtenFood InspirationFoodies MagazineFoodnessGood Food LoveIm a FoodieIts a food lifeJamie Magazine BlogKokenKoken BlogKoken met KarinLekkerLekker en SimpelMind Your FeedMunchies | ViceNieuws voor dietistenOkokorecepten.nl dagreceptenPuur SuzanneSimones KitchenSquatcillaVoeding NuVoedingscentrumWijn Blog NotitiesWijnbloggers.nlWijnwijs

22 juni 2017

11:10
Onno Kleyn
U bent vasthoudend. Doorzettend. Kop in de wind, blik op... nou ja, wat dichterbij dan, maar u hebt die elemententrotserende, kapervarende...
Onno Kleyn

15 juni 2017

17:07
Onno Kleyn
Napperen. Ooit van gehoord? Het is een koksterm waarmee bedekken met saus wordt bedoeld. Je hoort hem niet veel meer, want hij, of beter...
Onno Kleyn

8 juni 2017

12:10
Onno Kleyn
Culidromend stond ik aan mijn fornuis. Culidromend zat ik in de tuin en culidromend liep ik door het huis, blik in de binnen de gestucte...
Onno Kleyn

1 juni 2017

15:01
Onno Kleyn
Bij mijn Franse huis heb ik een kelder, een heuse gewelfkelder van droog gestapelde kalksteen, half ondergronds, met een deur en een trapje...
Onno Kleyn

25 mei 2017

11:10
Onno Kleyn
Snoeptomaatjes, kerstomaatjes, minitomaatjes, rood en geel en groen, het is giechelig spul en de supermarkten liggen er vol mee. Bij de mijne...
Onno Kleyn

18 mei 2017

10:10
Onno Kleyn
Vreetpartijen, onbetamelijk zuipen, orgiën; wie aan Romeins eten denkt komt dikwijls daarop uit. Dat is een volkomen verkeerd beeld,...
Onno Kleyn

12 mei 2017

13:10
Onno Kleyn
Sappige, frisse wijn, daar staat Tariquet voor. “Fris is ons uitgangspunt,” zegt Armin Grassa, vijfde generatie van de eigenaarsfamilie....
Onno Kleyn

11 mei 2017

10:10
Onno Kleyn
Nog niet eens zo lang geleden moest je koken als je wilde eten. Tegenwoordig hoeft dat niet. Er is een hele industrie die het van je overneemt...
Onno Kleyn

8 mei 2017

18:10
Onno Kleyn
Ik begeleid komend najaar van 10-16 september een verrukkelijke wandel-smulreis naar de Provence, samen met de zeer ervaren wijnwandelreisorganisator...
Onno Kleyn

4 mei 2017

12:10
Onno Kleyn
“De ontdekking van een nieuw gerecht is belangrijker voor de mensheid dan de ontdekking van een nieuwe ster.” Zo, die staat. Of stond,...
Onno Kleyn

27 april 2017

11:11
Onno Kleyn
Het gist in culiland, het ziedt, het borrelt. Koks fermenteren alles wat vast en vloeibaar is, maar kookamateurs ook. Desem voor het brood,...
Onno Kleyn

20 april 2017

16:10
Onno Kleyn
Nu moet ik even behoedzaam manoeuvreren. Er is een boek heruitgegeven waarin ik ooit, in 2005, een voorwoord schreef. En waarvan de vertaalster...
Onno Kleyn

13 april 2017

10:09
Onno Kleyn
En toen was het lente. Een hele beste. Ik was toevallig in Lyon toen het begon, drie weken geleden, met zon en nog meer zon en vreemd...
Onno Kleyn

6 april 2017

10:00
Onno Kleyn
Olijfolie is ingeburgerd, zoveel kunnen we toch wel stellen, zo langzamerhand. Misschien dat er diep in de binnenlanden en achterwijken...
Onno Kleyn

30 maart 2017

15:11
Onno Kleyn
Toetjes, voor heel veel mensen zijn ze het hoogtepunt van de dag, het houvast in gestreste tijden, het licht aan het eind van de culinaire...
Onno Kleyn
Rode PijlMeer berichten van Onno Kleyn tref je aan op hun homepage http://www.onnokleyn.nl/